Ortodoncija

Ispravljanje nepravilnog položaja zuba i vilica

Ortodoncija

Ortodoncija je grana stomatologije koja se bavi ispravljanjem nepravilnog položaja zuba i vilica.

Zubi koji su iskrivljeni ili nisu na pravom mestu narušavaju i estetiku, ali i utiču na zdravlje usne šupljine. Osim estetike, cilj ortodoncije je rešavanje bolnih stanja temporomandibularnog (viličnog) zgloba, očuvanje funkcije viličnih mišića kao i okolnog zubnog mesa (gingive)!

Metalni fiksni aparat

600 €

Ortodoncija

Kombinovani fiksni aparat (front estetski)

650 €

Ortodoncija

Estetski fiksni aparat

700 €

Ortodoncija

Samoligirajući fiksni aparat

800 €

Ortodoncija

Mobilni aparat

200 €

Ortodoncija

Aktivator i twin blok

300 €

Ortodoncija


ORTODONSKI APARATI

Ortodonski aparati mogu biti fiksni i mobilni. Mobilne aparate pacijent sam može da skine a fiksni ili popularno zvani "bravice" ostaju na zubima sve do kraja ortodontske terapije. Pacijenti se najčešće odlučuju za nošenje fiksnog aparata zbog preklopljenih ili “izbačenih” zuba, urođenog nedostatka pojedinih zuba, postojanja razmaka između zuba, izraženog i vidljivog trošenja zubne supstance ili nekog drugog razloga koji čini osmeh manje privlačnim. Međutim pojedine funkcionalne nepravilnosti zuba i vilica često prođu nezapaženo od strane pacijenata, sve do prvog pregleda kod našeg specijaliste ortodonta ili stomatologa koji takvo stanje ume da prepozna!


ORTODONSKA TERAPIJA

Ortodontska terapija jedna je od najboljih preventivnih mera koja će sprečiti nastanak brojnih karijesa na mestima koja nisu dostupna za čišćenje zuba. Osim funkcionalnih poboljšanja, pacijent vrlo brzo zapaža i pozitivan estetski i psihološki uticaj što potpuno opravdava nošenje ortodontskih aparata. Ortodontska terapija nije luksuz, ona je potreba koja se ne sme zanemariti. Rezultati ortodontske terapije su trajni i omogućavaju vam osmeh kakav ste oduvek želeli. Terapiju je moguće sprovesti u bilo kojoj životnoj dobi. Dobna granica za ortodontsku terapiju ne postoji. Ortodontske bravice i zubni aparatići danas zadovoljavaju visoke estetske kriterijume, tako da su jedva primetni. Prednosti ortodontske terapije su zdravija usta, lepši osmijeh i zubi koji će trajati ceo život !


ZAŠTO JE VAŽNO NOŠENJE ORTODONTSKIH APARATA?

Zato što samo pravilan položaj zuba i vilica i pravilan odnos gornje i donje vilice omogućava ravnomeran prenos sila žvakanja. Time čuva i potporno tkivo zuba i same zube od preopterećenja, prekomernog trošenja i propadanja i uklanja bolne probleme u viličnom zglobu. Ortodontska terapija može biti uspešna u bilo kom uzrastu, a odrasli posebno cene terapiju zbog kreiranja lepog osmeha. Ortodontske bravice odavno nisu više samo za decu! Ortodontska terapija i u starijem tj. zrelom uzrastu može poboljšati samopouzdanje i izgled, ali poboljšavanje zdravlja zubnog mesa i zuba je podjednako važno!

Mileve Marić Ajnštajn 26

11070, Novi Beograd

062 497 237

Pozovite nas!

Radno Vreme

Pon - Pet: 12.00 - 20.00

Zakažite Pregled

info@dentina.rs